Wiadomości

Konopie indyjskie w kuchni

Data publikacji 07.04.2013

Kryminalni z Lipna zatrzymali 17-latka, który w miejscu zamieszkania
uprawiał konopie indyjskie. Doniczka z kilkunastocentymetrowymi roślinami jak
gdyby nigdy nic dojrzewała sobie na parapecie w pomieszczeniu kuchni. Teraz
nastoletniemu hodowcy ...

Kryminalni z Lipna zatrzymali 17-latka, który w miejscu zamieszkania uprawiał konopie indyjskie. Doniczka z kilkunastocentymetrowymi roślinami jak gdyby nigdy nic dojrzewała sobie na parapecie w pomieszczeniu kuchni. Teraz nastoletniemu hodowcy zakazanego ziela może grozić do 3 lat pozbawienia wolności. 

  

Lipnowscy kryminalni nie bez powodu złożyli wczoraj (20.03.13) wizytę w jednym z domów na terenie miasta. Podczas przeszukania policjanci znaleźli tam doniczkę z trzema kilkunastocentymetrowymi konopiami indyjskimi. Zakazane rośliny dojrzewały sobie na parapecie w pomieszczeniu kuchni obok innych kwiatów. Zaraz wyjaśniło się, że mini uprawa należy do 17-letniego domownika. Osoby mieszkające wspólnie z nastolatkiem nie miały pojęcia o tym, że to odurzające ziele. Funkcjonariusze zatrzymali młodzieńca do wyjaśnienia. Jeszcze tego samego dnia został on przesłuchany i uprzedzony o grożących mu konsekwencjach. Zabezpieczone rośliny trafią na badania do laboratorium. Wkrótce nastolatek usłyszy zarzuty za nielegalną uprawę narkotyków. W myśl ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii grozi za to do 3 lat pozbawienia wolności.  


Powrót na górę strony